Lideri PNL în vizită la Ambasada României la Atena

Autor: Mirel Prisacaru, Marea Britanie Diaspora
Publicat: 31-10-2015 08:15

Lideri PNL în vizită la Ambasada României la Atena

n fotografie, de la stânga la dreapta, co-președintele PNL Grecia Stela Kondili, ambasadorul Lucian Fătu, senatorul Viorel Badea, deputatul Aurelian Mihai și co-președintele PNL Grecia - Mara Buzilă.

 

În zilele de 30 și 31 octombrie a.c., la Atena are loc întâlnirea PNL Diaspora. La Atena au sosit senatorul Viorel Badea și deputatul Aurelian Mihai care, astăzi, la prima oră au avut o întâlnire cu reprezentanții Ambasadei României din Republica Elenă și ai Consulatului României din Atena.
La întâlnirea de la Ambasada din Atena, au participat, alături de senatorul Viorel Badea și deputatul Aurelian Mihai, liderii PNL Diaspora Grecia - Mara Buzilă și Stela Kondili, în timp ce din partea Ambasadei României au fost prezenti excelența sa, Ambasadorul României în Grecia, dl. Lucian Fătu, și atașatul cultural Anca Chisăliță.
„În prima parte a dimineții am participat la întâlnirea care a avut loc la Ambasada României din Atena, unde am abordat o serie de teme de interes.
Printre altele am discutat pe teme legate de:
-          Certificatele de naștere emise de autoritățile locale ale statului grec, care, potrivit actelor civile din alte state ale UE, ar fi trebut sa fie inclusiv in limba română.
-          Situația actuală a cetățenilor români. Ni s-a comunicat că exista, la nivel oficial, 48.000 de cetățeni romani, majoritatea rezidenți, foarte puțini cu domiciliul aici.
-          Fluxul emigrațional recent și tendința românilor de a părăsi Grecia alegând sa plece în alte state, nu neapărat în țara mamă.
-          Conjunctura economică delicată din Grecia, care determină românii să aleagă alte destinații pentru stabilitate pe termen mediu și lung.
-         Situația legată de structura personalului din misiunea diplomatică, înțelegând că în momentul de față, numărul de persoane acoperă necesitatea de a face față situației existente. Am ridicat problema consulatelor itinerante, inclusiv a celui din insula Creta.
-          Situația persoanelor din penitenciare și a celor cu ordin de expulzare.
-       Chestiuni legate de biserica, inclusiv referitor la Muntele Athos, educație, activități culturale cu romanii sprijinite de ambasada, reiterând interesul nostru - senator Viorel Badea si deputat Aurelian Mihai - de a cunoaște și de a încerca să rezolvăm problemele pe care le va ridica de comunitatea pe parcursul acestei vizite. Componența sa este marcată de prezența, în premieră, a doi reprezentanți ai diasporei în comunitate. Fiind încă la începutul vizitei, vom prezenta o notă de presă la începutul săptămânii viitoare”, ne-a spus, pe larg,  dl. deputatul Aurelian Mihai.
„Am avut o întâlnire de informare cu dl. ambasador despre statutul romanilor din Grecia, situația schiturilor romanești din Muntele Athos, despre modul in care își desfășoară activitatea misiunea diplomatică și ne-am exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile ambasadei României la Atena în ceea ce privește protejarea și promovarea intereselor romanești din Atena”,  a menționat, în exclusivitate pentru publicația noastră, senatorul de diasporă Viorel Badea.
Ziarul Online Românesc din Grecia ROMEDIA a solicitat și Ambasadei României de la Atena un comunicat cu privire la aceasta vizită, însă instituția nu a furnizat un răspuns pentru a fi oferit cititorilor noștri scrie romedia.gr