Zboruri anulate pe aeroportul din Dusseldorf, după găsirea unei bombe

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 02-11-2015 11:04

O bomba neexplodata datând din Al Doilea Razboi Mondial si gasita la aeroportul international din Dusseldorf a cauzat, luni, anularea a sapte zboruri, relateaza DPA.

Bomba, descoperita în timpul noptii în apropierea unei piste a celui de-al treilea mare aeroport din Germania, a fost detonata în siguranta de expertii genisti. Pentru limitarea efectelor suflului exploziei, în zona au fost adusi saci de nisip.

Doua plecari si cinci sosiri de avioane au fost anulate în perioada în care s-a desfasurat explozia controlata, a explicat purtatorul de cuvânt al aeroportului, Christian Hinkel, în rest celelalte operatiuni pe aeroport desfasurându-se normal.

În Germania sunt relativ frecvente cazurile unor bombe din Al Doilea Razboi Mondial gasite neexplodate, în multe localitati autoritatile având echipe de experti pentru detectarea si dezamorsarea acestor încarcaturi explozive.

Cea mai ampla evacuare în Germania din perioada postbelica a avut loc în 2011, când 45.000 au fost nevoiti sa paraseasca temporar o zona a orasului Koblentz pentru a permite neutralizarea unei bombe neexplodate.

AGERPRES