Botoșaniul vrea să se înfrățească cu orașul american Pittsburgh

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 11-11-2015 13:23

Primarul Botosaniului, Ovidiu Portariuc, a anuntat miercuri, într-o conferinta de presa, demararea procedurilor pentru înfratirea municipiului cu orasul Pittsburgh din statul american Pennsylvania.

Demersurile survin la aproape trei saptamâni de la întâlnirea pe care Portariuc a avut-o, în Statele Unite ale Americii (SUA), cu primarul orasului Pittsburgh, Bill Peduto.

'Cred ca avem foarte multe de câstigat, în primul rând pe termen mediu si lung, dintr-o asemenea legatura. Ma refer aici la schimburi culturale, schimburi în domeniul educational, schimburi în domeniul administrativ, în domeniul mediului de afaceri. Orasul Pittsburgh s-a reinventat în ultimii 20 de ani, dupa ce, asemenea orasului Detroit, a trecut printr-o criza majora, fiind în preponderenta un oras industrial, dar reinventându-se si aducând tehnologii noi, mai ales în ceea ce priveste industria informatica, cercetare medicala, bio-tehnologii. Cred ca avem si în domeniul acesta foarte multe de învatat', a afirmat Portariuc.

Primarul Botosaniului a participat, timp de o luna, la o bursa în SUA obtinuta prin Programul Marshall Memorial Fellows, implementat în perioada 2015- 2016, la care participa 76 de persoane din întreaga lume, dintre care 42 din Europa, iar 34 din Statele Unite ale Americii.

Botosaniul mai este înfratit cu orasul Laval din Canada.

AGERPRES