Primele reacţii ale 'viitorilor miniştri' din cabinetul lui Cioloş

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 13-11-2015 10:35
Actualizat: 13-11-2015 10:39

Dacian Cioloş încearcă să-şi găsească oameni pentru viitorul guvern, dar până acum, se pare că unii dintre aceştia l-ar fi refuzat.

Citeşte şi: Televiziunile, sanctionate bland dupa tragedia Colectiv. Exceptie surprinzatoare facuta de CNA

Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis urmează să finalizeze şi să prezinte lista miniştrilor din viitorul Guvern. Mai multe nume au fost vehiculate pentru cabinetul Cioloş. Unii dintre cei care ar fi fost ofertaţi pentru a face parte din viitorul Guvern au vorbit la RTV despre posibilitatea de a ocupa un post de ministru.

Dacian Cioloş este aşteptat să prezinte la acest sfârşit de săptămâna lista cu miniştri. Potrivit unor surse politice, în cabinetul Cioloş ar urma să nu se mai regăsească niciun membru al Guvernului Ponta.

"Nu am o informație oficială. Nu am primit o invitație oficială directă. Nu știu, să vedem. Este foarte greu de spus dacă aș accepta o astfel de invitație, dar în principiu... probabil că m-aș implica. Am vârsta la care ar merita să mă implic, fiind oarecum un reprezentant al unei generaţii care ar trebui să facă ceva, numai pentru asta", a spus Marcel Tanțău, nume vehiculat la Ministerul Sănătății.

Constantin Dudu Ionescu, nume vehiculat la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că este o "chestiune de confidenţialitate". "Este o informație care circulă. Nu se pune problema. Cum să vă confirm, dacă nu am ce să vă confirm. Chiar dacă mi-ar fi propus, nu pot să vă spun. Este o anumită confidențialitate. Staţi liniştită că încă nu sunt nimic! Ce am declarat, e bine declarat", a spus Constantin Dudu Ionescu, nume vehiculat la Ministerul Afacerilor Interne.

Dan Dungaciu, nume cu mari şanse să ocupe funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, nu a dorit să comenteze informaţia. "Nu comentez. Mulțumesc", a declarat și Dan Dungaciu, nume vehiculat la Ministerul Dezvoltării Regionale.