Primul terorist identificat. Noi informații despre atentatele din Paris

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 14-11-2015 16:02

Unul dintre teroriştii care au provocat vineri seară un masacru în sala de concerte Bataclan, din centrul Parisului, a fost identificat după amprente, fiind deja în evidenţa poliţiei din cauza legăturilor sale cu mediile jihadiste, a transmis sâmbătă presa franceză, citată de EFE.

Este vorba de un tânăr din localitatea Courcouronnes, situată la 35 de kilometri sud de Paris, potrivit postului de radio 'Europe 1'. Tânărul este cetăţean francez, transmite AFP, care citează surse concordante.

Atacatorii din sala de concerte pariziană Bataclan, unde s-au înregistrat cele mai multe victime din cele 128 de decese şi 250 de răniţi înregistraţi în seria de atentate de vineri seară din Paris, vorbeau franceză 'foarte bine', scrie sâmbătă în ediţia sa digitală ziarul Le Figaro, citat de EFE.

Cotidianul francez a relatat că anchetatorii sunt în posesia unei înregistrări a conversaţiilor purtate de terorişti în timpul atacului, lucru neconfirmat pentru moment de Prefectura Poliţiei din Paris.

Un martor la atac a declarat vineri seară la postul de televiziune BFM TV că teroriştii au intrat în sala în care trupa americană de rock Eagles of Death Metal susţinea un concert şi au strigat Allahu Akbar (Allah este cel mai mare). Sala de spectacole din Bataclan are o capacitate de 1.500 de locuri, aminteşte EFE.