SURSE - Frisoane în PNL. PSD, pe cai mari

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 16-11-2015 08:01

Noul Guvern tehnocrat Dacian Ciolos, sprijinit de la Cotroceni, stă între ciocan și nicovală, spun surse politice.

PNL vrea în primul rând de la noul Guvern să destructureze rețelele PSD-iste din teritoriu. Surse liberale au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că PSD-ul va juca extrem de dur: dacă nu va fi ‚vioara întâi’ atunci va incerca să amâne sau chiar să blocheze orice tentativă de reformă a cabinetului tehnocrat, după care va arunca vina pe PNL, pe Guvernul Cioloș și pe președintele Klaus Iohannis. “Trebuie să de-PSD-izăm cât mai mult din tot ce înseamnă lanțul de implementare a politicilor guvernamentale în teritoriu”, ne-a declarat un lider PNL.

PNL-ului îi este frică și de un joc incendiar al social-democraților în Parlament. Liberalii se așteaptă ca PSD să depună pe bandă rulantă proiecte populiste pentru a da șah-mat Guvernului:

1. Dacă proiectele vor fi aprobate, atunci PSD va avea cu ce să se laude în campanie și va pune în același timp o bombă cu ceas pentru finanțe.

2. Dacă proiectele PSD nu vor fi aprobate, atunci social-democrații vor avea o și mai bună temă de campanie, spun liberalii. “Vor merge în campanie și vor spune că ‘PNL nu vrea să dea pensii, salarii, nu-i pasă de românii necăjiți și votați PSD-ul că dacă vine la guvernare o să repare toate nedreptățile’, ne-a declarat un lider PNL din teritoriu.

Vezi si: Lista noilor miniștri din Guvernul Dacian Cioloș