Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldaţi bosniaci la Sarajevo

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 19-11-2015 07:12

Un bărbat înarmat care a împuşcat mortal doi soldaţi bosniaci şi a rănit un altul s-a sinucis miercuri după ce poliţia i-a înconjurat casa situată la marginea capitalei Sarajevo, au anunţat autorităţile, informează Reuters. 

Atacatorul, identificat ca Enes Omeragic, a deschis focul cu o armă automată la o casă de pariuri din apropierea barăcilor armatei în cartierul Rajlovac al capitalei, omorând doi militari bosniaci. 

În timp ce a fugit de la locul faptei, el a tras de asemenea într-un autobuz circulând pe o linie de transport în comun rănind un al treilea soldat. Şoferul autobuzului şi doi pasageri au fost răniţi de geamurile sparte, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sarajevo. 

"Un foc tras contra unui membru al forţelor armate este un foc tras contra Bosniei-Herţegovina", a declarat Denis Zvizdic, prim-ministrul ţării balcanice, după o întâlnire de urgenţă a guvernului. 

"Securitatea va fi ridicată la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente în viitor", a indicat Zvizdic, adăugând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute dar fac parte dintr-o investigaţie oficială. 

După incident, poliţia a înconjurat casa suspectului situată în apropiere. După ce s-a auzit o explozie, poliţia a descoperit corpul atacatorului, a declarat comisarul de poliţie din Sarajevo Vahid Cosic. 

Vecinii lui Omeragic au afirmat că acesta devenise recent un aderent al mişcării musulmane ultraconservatoare salafite, adaugă Reuters.AGERPRES