MĂCEL în Mali: Cel puțin 19 oameni uciși de teroriști / UPDATE 27 de morți

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-11-2015 17:32
Actualizat: 20-11-2015 19:05

UPDATE: Cel mai recent bilanț indică 27 de morți.

Criza ostaticilor din Mali s-a încheiat cu un măcel! Cel puțin 19 oameni au fost uciși de o grupare jihadistă africană, Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida, cea care a revendicat responsabilitatea atacului şi luării de ostatici de la hotelul Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, transmite Reuters.

Al-Mourabitoun, o grupare din nordul Mali, formată mai ales din tuaregi şi arabi, a postat un mesaj pe Twitter în care afirmă că se află în spatele atacului asupra hotelului Radisson din Bamako.

Revendicarea nu a putut fi verificată deocamdată.

Conform grupul Rezidor, proprietarul hotelului, 125 de clienţi şi 13 angajaţi ai Radisson sunt în continuare ţinuţi ostatici de indivizi înarmaţi.

Anterior, televiziunea din Mali a anunţat că, din cele 170 de persoane -140 clienţi şi 30 sunt angajaţi ai hotelului - luate ostatice, au fost eliberate 80.

Franţa a anunţat că a trimis la Bamako o unitate de elită a jandarmilor, iar Pentagonul a declarat că trupele speciale americane le ajută pe cele maliene să 'adăpostească civilii', în timp ce acestea din urmă continuă asaltul, scrie agerpres.ro