Noi lămuriri ISU despre Colectiv

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 06-12-2015 20:17
Actualizat: 06-12-2015 21:17

Suspendarea conducerii ISU Bucureşti-Ilfov nu reprezinta recunoaşterea vinovăţiei, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

'Punerea la dispoziţie, dispusă în temeiul art. 82, lit. a din Legea nr. 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, nu poate fi asociată cu recunoaşterea sau probarea vinovăţiei, această măsură fiind luată pentru asigurarea obiectivităţii şi corectitudinii verificărilor de către instituţiile abilitate, respectiv a credibilităţii şi eficienţei exercitării actului de comandă la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov, urmând ca la finalizarea cercetărilor penale să se dispună măsuri conform competenţelor', subliniază IGSU.

Potrivit sursei citate, punerea la dispoziţie a conducerii ISU 'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov, în speţă a colonelului Mihai-Mirel Guţă, a locotenent-colonelului Orlando Cătălin Şchiopu şi a locotenent-colonelului Giani Aldoiu s-a realizat în baza analizei solicitării acestora, exprimată prin rapoartele personale scrise ale ofiţerilor, întocmite în acest sens. 

'Conducerea IGSU a analizat şi dispus măsurile necesare pentru eliminarea oricăror aspecte legate de eventuala afectare a eficienţei actului managerial şi asigurarea obiectivităţii anchetei în derulare. Totodată, facem precizarea că celor trei ofiţeri le-au fost aduse la cunoştinţă ordinele emise, fără a exista contestaţii asupra actelor administrative întocmite potrivit competenţelor legale', se mai arată în precizarea IGSU.

Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Giani Aldoiu au fost suspendaţi pe 25 noiembrie de la conducerea ISU Bucureşti, în urma unei decizii luate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost audiaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vezi si: Un nou conflict Turcia-Rusia

Vezi si: Dacian Cioloș, criticat din toate părțile: Lovitura primită pe site-urile de socializare