DNA turează iar motoarele: Operațiunea bani negri pentru cluburi

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 07-12-2015 06:32

Nu cred că e o surpriză pentru cineva faptul că marile cluburi din România trăiesc din bani negri. Sau de la stat (bugete locale sau centrale) veniți pe filiere nu tocmai legale în vistieriile cluburilor și de acolo o parte în buzunarele milosului care a aprobat finanțarea. Cel puțin așa bănuiesc procurorii DNA care au luat la puricat cluburile din toate sporturile.

Cei implicați în acest tip de finanțări susțin însă că DNA a început o vânătoare de vrăjitoare și că de fapt substratul ar fi distrugerea sportului de performanță din România și că dacă anchetele procurorilor anticorupție vor continua aceste cluburi fanion își vor închide porțile.

Vezi și: Dacian Julien Ciolos a devenit Moș Crăciun: Salarii majorate pentru cler. Mirenii pofta-n cui

Ce au descoperit încă procurorii? E un tipic în cazul acestor cluburi. Cei raspunzatori de destinele cluburilor efectuau cheltuieli fictive, intocmeau documente contabile fictive, efectuaau de cheltuieli ce nu erau cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli și alte ilegalități. Iar apoi, pentru stergerea urmelor, fiecarui sportiv i se inmana, de catre reprezentantii clubului, cate un dosar, fiecare continand mai multe documente, intre care un contract civil de prestari servicii incheiat intre club si fiecare dintre jucatori, prin PFA, in calitate de prestatori de servicii.

Vezi și: Câți bani papă animalele de la Cotroceni

În concret, fiecare jucator din lotu era nevoit/obligat sa semneze un document prin care imputernicesc o persoana care conducea contabilitatea primara a clubului, pentru ca in numele fiecaruia sa semneze cu semnatura sa electronica orice inscris se emana de la PFA-urile inregistrate pe numele sportivilor”. Apoi... fiecare sportiv primea chitante fictive, pentru a se acoperi astfel sumele incasate de catre reprezentantii clubului”.

În cazul altor cluburi ilegalitățile erau și mai abrupte. Plăți pe conventie civila, incheiata cu patru ore pe zi, cu o suma bruta lunara de 500 lei! La care, ce-i drept, prin anexe, sportivilor, multi dintre ei de peste 100 de kilograme, li se mai adauga si o suma pentru asigurarea hranei pe timp de o luna, in valoare de 200 lei! Asta în scripte pentru că la negru fiecare încasa bani din greu:::::

Ce cacarațită se află în spatele acestor tipuri de a face sport în două cazuri concrete AICI