Dacian Cioloș, mesaj către sindicate

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 11-12-2015 13:37

Premierul Dacian Ciolos le-a transmis vineri liderilor organizatiilor sindicale cu care discuta la Palatul Victoria ca doreste un dialog pragmatic si eficient si nu unul 'de dragul imaginii'.

'A fost o perioada foarte intensa (...) în care principala prioritate a fost sa elaboram cât mai repede bugetul. Ati vazut, pe de alta parte, ca am luat în considerare multe lucruri care au fost discutate si cu dumneavoastra înainte. A fost important pentru noi sa putem finaliza cât mai repede elaborarea bugetului, ca sa nu ne prinda sfârsitul anului fara un buget adoptat. Vreau însa sa fie clar pentru dumneavoastra faptul ca acest guvern este un guvern al dialogului, am spus-o, si doresc un dialog pragmatic si eficient, nu doar de dragul dialogului si de dragul imaginii. Doamna ministru al Muncii în numele Guvernului este cea care va dialoga în permanenta cu dvs - înteleg ca o cunoasteti, ati avut deja discutii cu dânsa - si sper ca încrederea pe care o aveti în dânsa sa se rasfrânga pozitiv asupra întregului Guvern', a declarat premierul la începutul întâlnirii cu sindicatele.

Ciolos s-a declarat dispus sa discute toate subiectele solicitate de sindicate si a anuntat ca a luat nota de cererea privind convocarea comisiei tripartite.

Din partea Guvernului, la discutii se mai afla cei doi vicepremieri, Vasile Dîncu si Costin Borc, ministrul Finantelor, Anca Dragu, si ministrul Muncii, Ana Costea. Din partea sindicatelor sunt prezenti reprezentanti ai CNS Cartel ALFA, CNSLR Fratia, Blocului National Sindical, Confederatiei Sindicatelor Democratice din România si CS 'Meridian'.

AGERPRES