Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Dan Andronic: Ne spunea cum se face presă

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-12-2015 22:49
Actualizat: 11-12-2015 23:44

„Ministru Stănescu, Președinte Cârstocea, Van Damme Florea și Paracetamol Găleată. Dacă există aceste nume în anuar, de ce nu ar exista și Al României Paul?”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la vestea că acesta este numele său din acte.

Citește și: Prințul Paul este TERMINAT: Iată ce anunț a făcut DNA și ce probe au procurorii

„M-am întrebat și eu și am aflat această informație pozitivă, în buletinul de identitate al acestui domn scrie Al României Paul Philipe. Cum poate să te cheme așa? M-am uitat în anuarul statistic al României și am mai găsit niște nume: Ministru Stănescu, Președinte Cârstocea, Van Damme Florea și Paracetamol Găleată. Dacă există aceste nume în anuar, de ce nu ar exista și Al Românei Paul? Cu toate că, iarăși m-am gândit, domnul acesta a venit aici ca să-și ia România înapoi. Circulă expresia asta. Mulți o vor. Și acest domn o vrea și a venit aici să și-o ia, bucată cu bucată. Ceea ce a și întreprins și a fost întrerupt din procesul ăsta de reluare a țării de la bunică-su, se pare că e bunicul lui Carol al II-lea, a fost oprit de DNA. Nu știu cât de Al României este acest individ, dar României ar trebuie să se numească România a lui Paul, din moment ce dorea să intre în posesia țării”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Remus Truică spune tot! A rupt tăcerea după ce a fost reținut: ”Am făcut ce trebuia să facem”

„La urma urmei, poate că cel mai potrivit nume ar fi Paul al lui Băsescu, așa cum se spune... a lui Gheorghe, pentru că al lui este. Nu știu cât este al lui Carol al II-lea, dar al lui Băsescu este sigur. Aveți să dați o poză de la nășirea lui, când e naș mare domnul președinte? E interesant cu ce se ocupa domnul acesta în vreme ce era nășit de domnul Băsescu, iar domnul Băsescu îl făcea trădător și sluga rușilor, de câte ori putea, pe unchiul – să zicem – al persoanei în cauză și anume Mihai I”, a mai spus jurnalistul, adăugând că Paul Al României și politicienii s-au folosit reciproc.

Citește și: Legături periculoase: Cine este judecătoarea care a pus în libertate lotul Truică

Jurnalistul a vorbit și despre implicarea lui Dan Andronic, director autosuspendat al ziarului Evenimentul Zilei: „Ne preda lecții de jurnalism la televizor, ne spunea cum se face presă, cum e aia, cum e ailaltă, ne dădea povețe. Simplu fapt de a fi implicat într-o asemenea afaceri, pentru cineva care se numește jurnalist, din punctul meu de vedere nu mai are dreptul să se numească jurnalist.”

Citește și: Lovitură de teatru: Sentință incredibilă pentru Remus Truică și Dan Andronic

Întrebat dacă are de suferit presa la capitolul imagine, Cristian Tudor Popescu a răspuns, la Digi24, că „avea de suferit acum câțiva ani, când îmi mai făceam și eu sânge rău, acum credeți că mai contează? Ce e aia presă? Mai sunt câțiva jurnaliști care înțeleg să-și facă meseria în mod onest și profesionist. Ce imagine să mai strice domnul Dan Andronic?”

Citește și: Reacțiile lui Remus Truică și Dan Andronic după sentința judecătorilor