RECOMANDARE Cel mai bun ceai de sezon. Bun la gripe, dar nu numai

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 12-12-2015 23:25
Actualizat: 13-12-2015 00:21

Datorită proprietăților antiinflamatorii, antivirale și antibacteriale, ghimbirul este considerat unul din cele mai puternice super-alimente.

Ghimbirul este o sursă importantă de vitamina C, magneziu și minerale și de aceea este extrem de benefic pentru organism. Potrivit HealthyFoodHouse.com, este apreciat pentru proprietățile analgezice și efectul pozitiv asupra sistemului digestiv.

Ceaiul de ghimbir este alegerea ideală în zilele reci de iarnă, fiind tratamentul perfect în cazuri de gripe și răceli. Această băutură este însă extrem de eficientă în eliminarea pietrelor la rinichi și a toxinelor din ficat.

Rețeta ceaiului de ghimbir
Ingrediente:

  • Miere organică
  • ¼ linguriță de pudră de ghimbir
  • ¼ linguriță de turmeric
  • Lapte de cocos
  • O ceașcă cu apă

  • Metodă de preparare:
    Ceaiul de ghimbir este ușor de preparat. Fierbeți apa, adăugați turmericul și ghimbirul și lăsați să se infuzeze timp de 7-10 minute. Adăugați laptele de cocos și strecurați. Adăugați miere după gust și savurați această băutură, bucurându-vă de proprietățile sale benefice.