Parlamentarii fac mutari pe ascuns pe ultima suta de metri. Care este miza

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 14-12-2015 12:17

Parlamentarii fac mutari pe ascuns pe ultima suta de metri a sesiunii parlamentare. Cand toata atentia este indreptata pe dezbaterea proiectului de buget pe anul 2016, deputatii si senatorii au suplimentat ordinea de zi a plenului reunit de miercuri cu proiectul pentru pensiile lor speciale.

Dupa cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, dupa mai multe incercari de adoptare in plen si retrimiteri la Comisie, proiectul a primit raport pe sest, joi, in Comisia de specialitate, iar luni a fost introdus suplimentar, fara dezbatere, atat pe ordinea de zi a Biroului Permanent Reunit, cat si pe cea a plenului.

"La solicitarea liderului de grup PSD de la Camera Deputatilor s-a introdus pe ordinea de zi, fara sa se faca pecizarea la introducerea pe ordinea de zi. Mie mi s-a aprins un beculet si am votat impotriva. (...) Am fost singurul din Birourile Permanente Reunite care a votat impotriva. (n.r. Colegii mei) n-au fost atenti probabil.

Nu a fost explicit. S-a introdus suplimentar.

PNL va vota impotriva pensiilor speciale pentru parlamentari.

Sa nu facem proces de intentie, poate s-a razgandit si PSD-ul si o sa voteze impotriva adoptarii pensiilor speciale, cael putin domnul Dragnea asa a dat declaratii, ca nu mai sustine adoptarea pensiilor speciale", a explicat liderul liberal Ludovic Orban.

Anterior, intrebat despre acelasi proiect, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat ca pensiile speciale nu au fost discutate sau introduse pe ordinea de zi - aratand inca o data modul netransparent in care acest lucru s-a facut.