Bergodi a plecat de la ASA TG. Mureş: Un nume mare îi va lua locul

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 17-12-2015 23:02

ASA Târgu Mureș a rămas fără antrenor după despărțirea de Cristiano Bergodi! Antrenorul italian și-a dat demisia joi seara, după ce o calificase pe ASA în semifinalele Cupei României. Ardelenii au eliminat-o din competiție pe ACS Poli Timișoara, la loviturile de departajare.

Bergodi a părăsit-o pe ASA înaintea ultimului meci oficial din acest an, iar vineri va pleca în Italia. Duminică, în etapa a 23-a a Ligii 1, vicecampioana României joacă la Ploiești, cu Petrolul, de la ora 18:00.

Cristiano Bergodi a pregătit-o pe ASA Târgu Mureș în 14 partide, bilanțul său fiind de 5 victorii, 6 rezultate de egalitate și 3 înfrângeri. Italianul o lasă pe ASA pe loc de play-off în Liga 1. Mureșenii ocupă poziția a 6-a, cu 32 de puncte.

În locul lui Bergodi, ASA pregătește o lovitură importantă de imagine și încearcă să-l convingă pe Ladislau Boloni să ocupe postul de antrenor. Fostul selecționer al României este în prezent liber de contract, după ce tocmai s-a despărțit de Al-Ittihad, pe care acum o antrenează Victor Pițurcă.

"Cristiano a participat la antrenament, normal, apoi ne-a spus că vrea să renunțe și să reziliem contractul de comun acord. A fost foarte ferm și că dorește să-și dea demisia de acum. O să vedem acum ce facem, pe cine vom pune antrenor. Probabil Gabi Mureșan, Brandan, ei vor conduce echipa de pe bancă la următorul meci. Nu avem o soluție rapidă! Sunt mai multe motive pe care Bergodi le are, sunt și chestiuni interne, dar noi vrem să-i mulțumim pentru ceea ce a făcut, suntem în grafic, pe loc de play-off, ne-am calificat și în semifinalele Cupei României", a spus Bogdan Mara, conform celor de la Digisport.