Percheziții de amploare: Peste 100 de descinderi ale oamenilor legii/ update

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-01-2016 08:51
Actualizat: 15-01-2016 10:37

Percheziții de amploare au loc, la această oră, în mai bine de 100 de locații, împotriva mafiei lemnului din județul Iași! Descinderile au loc in zone precum Madarjac, Tibana și Tibanesti. Autoriatile incearca sa previna furtul de lemne de mai mult timp, acestea fiind si cele mai cautate zone de cei care sustrag ilegal lemnele din padure.

Conform primelor informații, oamenii legii folosesc și un elicopter în aceste percheziții. Peste 100 de polițiști sunt pe teren, în aceste momente.

Citește și: SCANDAL imens la România TV: Andreea Crețulescu l-a dat afară, în direct, pe un invitat

____

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect infracțiuni de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

În cursul zilei de azi, 15 ianuarie 2015, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, peste 100 de poliţişti din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciile de ordine publică, Investigaţii criminale, Investigare a criminalităţii economice, tehnicieni criminalişti şi forţe de intervenţie S.A.S., efectuează percheziţii domiciliare la 11 adrese de pe raza comunelor Iași.

Zona este survolată de un elicopter al Unităţii de Aviaţie a M.A.I., în scopul surprinderii unor eventuale acţiuni  de ascundere a unor bunuri şi asigurării comunicării şi coordonării activităţilor forţelor de la sol.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor şi al reprezentanţilor Direcţiei Silvice Iaşi.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.