Un 'mare' scriitor din pușcărie ar putea fi eliberat azi. Motivația

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 19-01-2016 11:34

Fostul senator Catalin Voicu ar putea fi eliberat azi.

Condamnat pentru trafic de influenta el are deja o decizie de eliberare conditionata primita în prima instanță. A scris 7 cărți și a avut un comportament ireproșabil după gratii.

Dacă procurorii DNA nu-i vor convinge pe judecători sa-l mai tina închis pe fostul senator PSD, acesta ar putea ieși chiar azi din Penitenciarului Găești acolo unde a fost încarcerat.

Vezi și: Pompierii cercetaţi în cazul Colectiv părăsesc arestul preventiv

____

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv si irevocabil luni de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Instanta suprema a decis sa majoreze pedeapsa din prima instanta cand Voicu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte condus de Livia Doina Stanciu, presedinta Curtii Supreme, a decis luni seara sa il condamne definitiv si irevocabil pe fostul senator PSD Catalin Voicu la 7 ani de inchsioare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Instanta a decis, practic,  majorarea sentintei date de catre instanta de fond in iunie 2012.

La ultimul termen al recursului desfasurat luni, procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei de la 5 la 9 ani de inchisoare cu executare.

Completul de cinci judecatori i-a mai condamnat si pe pe omul de afaceri Marius Locic la 4 ani de inchisoare cu executare. Completul de  5 magistrati ai Curtii Supreme a decis condamnarea cu suspendare la cate 4 ani de inchisoare si in cazul fostului judecator de la ICCJ Florin Costiniu, precum si in cazul omului de afaceri Costel Casuneanu.

In prima instanta, omul de afaceri Marius Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare, fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, judecatorul Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare tot cu suspendare.

Vezi și: A apărut noua grilă de salarizare: Cât vor câştiga profesorii, medicii, funcționarii și alții