Decizie importantă a Bisericii Ortodoxe: Când vor avea loc marile Sinoade

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 28-01-2016 19:18

Primații Bisericilor Ortodoxe, reuniți la Centrul Ortodox de la Chambesy - Geneva (Elveția), au decis ca Sfântul și Marele Sinod să aibă loc în perioada 16 - 27 iunie, la Academia din Creta, informează Agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, "locul de desfășurare a Sinodului Panortodox a fost schimbat din cauza contextului geopolitic actual, dar și pentru că s-a dorit organizarea acestui eveniment important într-o țară eminamente ortodoxă". În Duminica Rusaliilor (19 iunie), conducătorii Bisericilor Ortodoxe vor oficia împreună Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mina din Iraklion, capitala insulei Creta, ca o mărturie a unității Ortodoxiei.

Pe ordinea de zi a Sfântului și Marelui Sinod se vor afla teme precum: diaspora ortodoxă; modul de acordare și proclamare a autonomiei unei Biserici locale; importanța postului și respectarea lui astăzi; relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine, deci cu celelalte Biserici și confesiuni creștine și misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană, mai informează sursa citată, conform Agerpres.