Un celebru primar UNPR vrea alegeri în două tururi

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 02-02-2016 18:30

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a declarat, marţi, că pentru democraţie şi normalitate ar trebui două tururi la alegerile locale, deşi ca primar în exerciţiu ar fi avantajat dacă alegerile s-ar desfăşura într-un singur tur.

"Eu o spun clar, răspicat: pentru democraţie, pentru normalitate este nevoie de două tururi, fără doar şi poate, deşi teoretic primarul în funcţie este avantajat de un tur. Eu personal, dacă este cazul şi semnez pentru asta, consider că două tururi ar fi conform unei normalităţi într-o ţară. Ceea ce deranjează însă pe toată lumea este faptul că nu suntem consecvenţi, în sensul că actuala variantă cu un singur tur a fost votată tot de cei care vorbesc acum invers. Când interesul le dictează, interesul de partid şi de grup, imediat nu-ţi mai place ce ai votat", a declarat, presei, primarul Marius Stan. El a adăugat că inconsecvenţa politicienilor devine o obişnuinţă şi nu face altceva decât să decredibilizeze clasa politică, care şi aşa nu mai prezintă multă încredere în faţa electoratului.

"Ideea de bază a unei legi electorale normale este de a aduce cât mai mulţi oameni la vot, pentru că legitimitatea ţi-o dă numărul cât mai mare oameni care te-au votat", a mai afirmat Marius Stan, cpnform Agerpres.