Diana Tușa: 'Îngroparea' votului în două tururi este eșecul PSD în a înțelege cererile străzii

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-02-2016 13:41

Deputatul Diana Tușa, copreședinte al filialei PNL Sector 1, consideră că PNL nu a pierdut bătălia cu PSD în privința votului în două tururi, ci, PSD a pierdut încrederea cetățenilor care și-au dorit mai multă legitimitate și reprezentativitate din partea primarilor.

”Am tot văzut pe parcursul zilei de ieri titluri pe la televiziuni și prin publicațiile online cum că PNL ar fi pierdut bătălia în fața PSD întrucât propunerea legislativă privind alegerea primarilor în două tururi a fost retrimisă la comisiile parlamentare. Eu cred că este invers: PSD a pierdut și de data asta încrederea cetățenilor care și-au dorit mai multă legitimitate și reprezentativitate din partea primarilor. Este dovada clară că eșecul nu este al nostru pentru că am dorit un sistem corect pentru alegerea primarilor, ci al PSD pentru că nu a înțeles nici în ceasul al doisprezecelea ce s-a întâmplat anul trecut în noiembrie. Strada a vrut vot în două tururi, PSD a rămas ferm pe poziții: păstrăm baronii”, a declarat deputatul PNL, Diana Tușa.

De asemenea, aceasta consideră că premierul Dacian Cioloș ar fi putut să sprijine mai mult un sistem de alegeri corect, reprezentativ și cu mai multă legitimitate, având în vedere că această obligație a fost asumată într-o versiune inițială a programului de guvernare.

”Premierul Dacian Cioloș nu trebuie să uite că învestirea sa a fost dorința străzii. Aceasta și-a dorit alegerea primarilor în două tururi. Mai mult, prima versiune a programului de guvernare susținea chiar acest lucru, citez: ”amendarea, de urgență, a legislației electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari și președinți de consilii judetene”.