Adrian Năstase: 'Miniştrii spun lucruri trăznite'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-02-2016 13:52
Actualizat: 09-02-2016 14:49

Fostul premier Adrian Năstase taxează ironic un ministru din Guvernul Cioloş, în urma propunerii ca stenogramele şedinţelor de Guvern să fie făcute publice. Propunerea a venit de la Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Social.

"Minunat. Am fi aflat despre discutiile din guvern – spre exemplu, cine s-a opus propunerii de abrogare, prin ordonanta de urgentă a literei f) din articolul 96. Probabil ca reprezentantul guvernului a constatat că stenogramele sedintelor guvernului american, ale guvernului rus, ale guvernului german, ale guvernului ungar sunt publice si nu a dorit ca România să rămână mai prejos… Poate părea amuzant dar este, de fapt, simplu – diminuarea suveranitatii face ca România să nu mai aibă secrete de protejat", scrie Adrian Năstase pe blog.

Vezi şi: Ministrul Muncii da teapa parlamentarilor

Fostul premier citează şi ştirea în care este anunţată intenţia publicării stenogramelor, cu o singură concluzie: "Genial..."

„Guvernul și ministerele ar trebui să fie un exemplu pentru celelalte instituții publice în ceea ce privește gradul de transparență. Credem că se impune o transparentizare mai mare a acțiunilor luate în ședințele de Guvern. Mai nou, memorandumurile aprobate de Guvern sunt publicate și suntem în discuții și cu privire la publicarea stenogramelor”, declarase secretarul de stat Mihai Lisețchi, în cadrul summitului afacerilor publice, organizat marți de Asociația Registrului Român de Lobby.

Vezi şi: Deputatii au marit amenzile din legea lui Dragnea. Ce patesti daca 'defaimezi' pe Facebook