Cum dau gaură la buget 'pirații' gunoaielor

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 11-02-2016 11:32
Actualizat: 11-02-2016 12:10

Există firme pirat de salubritate, iar acestea produc pagube mari bugetelor alocate de primăriile de sector pentru curățenie. Aceasta a fost concluzia unei dezbateri organizate de copreședintele PNL Sector 4, Marius Rogin.

„Există tone de deșeuri care apar pe străzi. O parte este aruncată direct de proprietarii de case care nu au un contrac de ridicare a gunoiului cu o firmp de salubritate, dar cea mai mare parte este aruncată de firmele pirat. Acestea vin, încheie contracte cu cetățenii, dar nu au o înțelegere cu o groapă de gunoi, drept pentru care după ce ridică gunoiul îl aruncă pe unde apucă” a spus Marius Rogin.

El a arătat faptul că bugetul unei primării este afectat foarte tare de aceste deșeuri aruncate la întâmplare deoarece ele trebuie colectate a doua oară „Practic, cetățenii care lucrează cu firme neautorizate plătesc de două ori. Odată direct către firma respectivă, iar a doua oară plătește primăria din bugetul comunității pentru a salubriza  spațiile în care firmele respective aruncă deșeurile” a spus Rogin care a arătat și faptul că în mare parte, problema s-ar rezolva dacă autoritățile locale ar fi transparente în momentul în care ar atribui contractele publice.

La dezbatere au participat aproximativ 200 de locuitori din Sectorul 4 care au ridicat o serie de probleme legate de salubrizarea publică pe care le vor rezolvate de noul primar după alegerile din iunie. Dezbaterea face parte dintr-o serie de manifestări prin care Marius Rogin dorește să identifice principalele probleme existente în Sectorul 4 al capitalei.