Elena Băsescu se implică în cel mai mediatizat scandal al săptămânii: ”Mi se pare ȘOCANT”

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-02-2016 21:18

Tribunalul Bucureşti a decis ca o fetiţă de numai 2 ani să fie trimisă cu forţa în Mexic, la familia tatălui ei, în detrimentul familiei mamei, care a crescut-o aici, în ţară, de la 2 luni. Este vorba despre dosarul în care e implicat miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume, şi românca Irina Cristescu, şi ea membra unei familii foarte înstărite de la noi.

Cei doi s-au cunoscut la New York, în 2011, şi s-au căsătorit câteva luni mai târziu, iar în 2014 s-a născut fiica lor, Alessia Miroslova.

Citește și: HAHAHA Ce s-a întâmplat cu satelitul lansat de Coreea de Nord / VIDEO

După numai două luni însă, Irina Cristescu şi-a luat fetiţa şi a fugit din Mexic la bordul unui avion privat, pe care familia ei ar fi plătit 160.000 de dolari.

Hector Bitar a reacţionat dând-o în judecată pentru răpire internaţională de copii. În cadrul acestui proces, instanţa a decis marți ca micuţa Alessia Miroslava să fie trimisă înapoi în Mexic.

Elena Băsescu se implică și ea în acest caz și cere admiratorilor săi să semneze o petiție care să schimbe decizia judecătorilor.

Citește și: NASA bagă spaima în omenire: Se apropie un asteroid

”Departe de mine gândul de a susţine ideea că o decizie judecătorească nu trebuie respectată, dar mi se pare absolut şocant ca o fetiţă de numai doi ani, de aceeaşi vârstă cu Sofia, să fie forţată să se întoarcă la un tată cu un comportament violent atât faţă de ea, cât şi de mamă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului trebuie să intervină de urgenţă în acest caz şi să împiedice o uriaşă nedreptate. Trebuie să aibă în vedere binele copilului, care nu poate fi acela de a sta alături de un tată agresiv şi violent.

Citește și: Prima țară din lume care interzice sarea

Înţeleg că vorbim de un milionar extrem de influent în Mexic, dar interesul Alessiei este de a fi alături de mama ei, care şi-a riscat propria viaţă pentru a o pune la adăpost de accesele de furie ale tatălui.

Vă îndemn pe toţi să susţineţi petiţia lansată pe internet şi poate, în felul acesta, în ceasul al doisprezecelea, mai putem schimba ceva. Autorităţile statului să ia în considerare şi analiză această situaţie şi să se apeleze la o cale excepţională de atac.”, e mesajul Elenei Băsescu.

Citește și: Legea salarizării a ajuns să aibă 3 variante: Iată salariile vehiculate

Petiția poate fi semnată AICI