Casa Alba saluta demisia procurorului general al Ucrainei

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 19-02-2016 11:50

Vicepreședintele american, Joe Biden, a salutat decizia președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, de a cere demisia procurorului general, Viktor Sokin - anunta Reuters.

Totodata, potrivit sursei mentionate, in cadrul unei convorbiri cu presedintele ucrainean, Joe Biden a condamnat deteriorarea situației in estul Ucrainei și a asigurat Kievul de pozitia constanta a Washingtonului in ceea ce priveste sustinerea integritații teritoriale a Ucrainei.

Sviatoslav Teholko, purtatorul de cuvant al presedintelui Petro Porosenko, a anuntat vineri ca procurorul general al Ucrainei, Viktor Sokin, si-a inaintat demisia, documentul in acest sens fiind transmis Administratiei Prezidențiale de la Kiev.

Demisia lui Sokin survine in contextul in care, la inceputul acestei saptamani, președintele Poroșenko i-a cerut acestuia sa renunte la functie. Într-un discurs public, Porosenko a cerut si demisia premierului Arseni Iațeniuk. Marti seara, insa, parlamentul de la Kiev a votat o decizie prin care a declarat drept ineficienta activitatea Cabinetului de Ministri condus de premierul Arseni Iateniuk, insa a respins motiunea de cenzura. Pentru demiterea executivului, moțiunea trebuia sa fie votata de cel puțin 226 de parlamentari, dar numai 194 au votat pentru.