Ungaria nu va participa la primirea contingentelor de imigranti

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 22-02-2016 11:15

Mai mult ca sigur, Ungaria nu va participa la primirea contingentelor de imigranti, dar alte state din Europa Centrala si de Est sunt dispuse sa coopereze - a afirmat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, intr-o declaratie acordata postului public de televiziune din Germania, ZDF.

Politicianul social democrat din Germania a declarat ca premierul ungar Viktor Orban "a decis fara echivoc ca va urma propria cale".

Martin Schulz a adaugat ca premierul Ungariei s-a pozitionat ferm de partea presedintelui Vladimir Putin "in toate chestiunile politice".

Presedintele Parlamentului European a subliniat ca, in comparatie cu Ungaria, alte tari din aceasta regiune ar fi disponibile sa primeasca imigranti in mod volutar, iar daca se va reusi aplicarea deciziei referitoare la relocarea a 160.000 de imigranti, tarile din Europa Centrala si de Est membre ale UE vor participa la procesul de primire a refugiatilor in functie de performantele lor economice.

Martin Schulz a mai afirmat ca si Portugalia a semnalat ca este dispusa sa coopereze, iar in cazul Spaniei se constata o schimbare de atitudine. Presedintele PE a adaugat ca ar putea fi convinse si alte tari membre ale UE sa ii primesca pe imigranti, astfel incat exista sanse sa se ajunga la un acord la summit-ul UE - Turcia, din 6 martie.