Adevărul şocant despre laptele pe care îl bem din comerţ

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 23-02-2016 19:08

În plină criză europeană a laptelui, crescătorii de animale atrag din nou atenţia asupra laptelui procesat în România- este cumpărat din afara ţării după ce a fost deja procesat o data. Autorităţile ştiu situaţia, dar nu pot face nimic. Legea europeană nu interzice acest lucru.

Citeşte şi: Mesajul deputatului Nicolae Păun pentru procurorii pe care-i amenința cu moartea

"O statistică publicată de Consiliul Concurenţei dezvăluie că doar 63% din laptele de consum din supermarketuri şi hipermarketuri este românesc, 36% fiind importat din ţările UE şi 1% din statele din afara UE. Dacă se citeşte pe eticheta pungilor sau cutiilor de lapte "fabricat în România", nu înseamnă că acesta provine de la vacile din România, ci doar a fost ambalat la noi", se arată în expunerea de motive la proiectul de lege introdus anul trecut în circuitul legislativ şi care aşteaptă acum dezbaterile din Camera Deputaţilor, conform economica.net.

Vezi şi: DIICOT anunță modul în care opera Liviu Luca: Ce au descoperit procurorii

Pasteurizarea este un proces termic care are drept scop eliminarea microorganismelor patogenice şi de a prelungi perioada de valabilitate a produselor. Cercetătorii sunt însă de părere că, prin încălzire, enzimele importante pentru organism sunt distruse. Calciul, fierul, fosforul din lapte sunt astfel primite doar în mica măsură de organism.

Citeşte şi: Cristoiu, replică pe tema banilor încasaţi în trustul Intact: 'Am câştigat chiar foarte prost'