Cum a fost huiduit “omul Alinei Gorghiu” in Ferentari. Si de cine

Autor: Ovidiu Raetchi, Deputat PNL
Publicat: 28-02-2016 15:21
Actualizat: 28-02-2016 20:14

Sambata, 27 februarie

Ora 14.00.

Ma intalnesc la Eroii Revolutiei cu echipa Asociatiei Bucurestiul meu drag. Arhitecti, ingineri, pasionati de urbanism si, mai ales fotografie. Am expus si eu, recent, intr-o expozitie organizata de ei – si mi-au propus o plimbare prin Sectorul 5. Nimic politic, doar fotografie, taclale istorice si un ceai la Liberty Mall. Plimbarea e anuntata de o saptamana pe pagina FB a Asociatiei.

Ora 14.15

Desi ploua si suntem deja inghetati, plecam la plimbare. Facem primul popas la Geamia Musulmana care marcheaza granita Sectorului 5. Urmeaza casele ceferistilor, ridicate inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial. (Gasiti pozele pe pagina mea de Facebook).

Ora 15.00

Intram in Zabrauti: blocurile ghetou, o caruta manata de trei pusti pusi pe joaca, cateva gropi de gunoi.

Ora 15.15

Ajungem la strada care ne scoate spre Calea Ferentari. Acolo, in colt, ne asteapta urmatorul dispozitiv:

  1. Zece doamne in halat de casa si copii, asezati in avangarda.
  2. Sotii lor, mai in spate.
  3. Mario Ilie Rafael – presedinte executiv PSD Sector 5
  4. Andrei Mustatea – presedintele Tineretului Social Democrat Sector 5, cu o camera de filmat profesionala in mana
  5. Gheorghe Rasniceanu – vicepresedintele PSD Sector 5
  6. “Elvetianul”, fostul lider al Clanului Tobosarilor

(Evident, habar n-aveam atunci toate aceste detalii. Ele au fost reconstituite in ancheta care a fost demarata)

Ora 15.18

Dupa o scurta confuzie (oamenii nu stiu inca pe cine trebuie sa huiduie), un grup de zece persoane tabara asupra noastra: “Ai venit sa ne ceri voturile!”; “Rasistilor!”; “La puscarie!”; “Ne-ati facut tigani!”; “Ne-ati facut vrajitoare!”.

Ora 15.20

Un domn in varsta de langa mine, arhitect, pe care ieri l-am cunoscut prima data, ma prinde de mana si, respirand sacadat, speriat, imi spune sa sunam la 112. O tanara din grup incepe sa planga. Sunt oameni care nu au nicio legatura cu politica. Ca sa ii scoatem de acolo, plec docil spre Calea Ferentari. Incercam sa nu ii provocam in niciun fel. Miza e sa nu devina violenti.

Ora 15.30

Dupa o Golgota de zece minute, razbim la strada. Nu au fost agresivi in sens fizic, doar cateva injuraturi pe final. “A iesit bine, ma?!”, il intreaba unul dintre protestatari pe cameraman.

Ora 16.00

Pentru ca suntem in continuare urmariti si filmati pana si in mall, la ceai, intrerupem plimbarea inainte de a intra in Cotroceni.

Ora 22.00

Filmarea realizata de presedintele TSD Sector 5 apare pe pagina Youtube a jurnalistului Andrei Badin (“Omul Alinei Gorghiu, huiduit in Ferentari”): vedeti aici. E editata, toate cadrele in care apar liderii PSD sunt taiate. Din fericire, un tanar de la Asociatia Bucurestiul meu drag care si-a pastrat cumpatul a reusit sa-i fotografieze.

Ora 24.00

Stirea despre “Omul Alinei Gorghiu huiduit in Ferentari” apare cap de pagina pe site-ul lui Andrei Badin, flux 24. Sunt acuzat ca vroiam sa organizez o excursie electorala pentru rromi si ca i-am atacat rasist pe acestia, motiv pentru care mai multe persoane vor depune o plangere la CNCD. Pe aceeasi pagina, la stiri conexe, putem citi: “Deputatul PSD Rizea a donat un scaun cu rotile unui tanar din sectorul 5 cu tetrapareza spatica”; “Presedintele suspendat al PSD Sector 5 a dat concert pentru pensionari la Senat”; “Cristian Rizea isi continua campania pentru Primaria Sectorului 5 cu sustinerea PSD”; “Sondaj: Dezastru pentru PNL in Sectorul 5. PSD si Cristian Rizea, victorie en fanfare”.

Asa va arata campania pentru Sectorul 5 in urmatoarele luni. Si pot sa inteleg orice: manipularea, minciuna, tehnicile negative de campanie – chiar daca noi nu le vom folosi niciodata. Sunt politician, ma astept sa fiu injurat si atacat, stiu in ce m-am bagat. Pe langa ce urmeaza, asta e o copilarie. Dar nu ii voi ierta niciodata pe cei de la PSD pentru ca au agresat si au speriat fara niciun motiv 20 de oengisti care nu au nici cea mai vaga legatura cu mine, cu politica, cu Sectorul 5 macar. Isi puteau pregati ambuscada in orice alta zi cand merg cu echipa de campanie pe strazile din Ferentari.