Un procuror, acuze grave la adresa Monicăi Macovei:'A făcut presiuni pentru achitarea lui Bivolaru'

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 29-02-2016 20:28

Guru Bivolaru a fost prins după ani de zile în Franţa, dar scandalul imens din jurul acestuia continuă. Un procuror lansează acuzaţii uluitoare la adresa Monicăi Macovei, fostul ministru al Justiţiei.

Procurorul George Bălan a dezvăluit cum fostul ministru al Justiţiei PDL Monica Macovei, actual europarlamentar, a făcut presiuni asupra procurorilor care anchetau în cazul MISA şi a cerut achitarea lui Gregorian Bivolaru. „Fostul ministru Monica Macovei a avut mai multe intervenţii publice prin care a solicitat pe de o parte cercetarea, anchetarea şi sancţionarea magistraţilor care au lucrat la acest dosar, dar şi achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru”.

Citeşte şi: Situaţie incredibilă la o filială PSD: Aşa ceva nu s-a mai întâlnit

„Colegii mei, şi au fost circa 8 procurori, au recepţionat în mod negativ apelurile ministrului Justiţiei privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA, şi mai ales intervenţia publică a acesteia, privind anchetarea inculpatului Gregorian Bivolaru sau restituirea cauzei la Parchet. Repet, toate aceste declaraţii se făceau în momentul în care era o anchetă pe rol, aducând în rândul echipei un sentiment de inutilitate a muncii”, spunea George Bălan în iulie 2012, conform cotidianul.

Citeşte şi: Unde a fost preşedintele Iohannis în această dimineaţă: Imagini cu cuplul prezidenţial / VIDEO