Dancu raspunde la problema neaccesarii banilor europeni pentru spitale regionale

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 03-03-2016 12:44

Ministrul Vasile Dancu a dat asigurari, ca spre deosebire de celelalte guverne si de in timpul scurt pe care il au, tehnocratii vor trimite Comisiei Europene documentele necesare pentru a obtine nu mai putin de 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale.

Explicatiile acestuia au venit in urma criticilor lansate de comisarul European Corina Cretu, privind lipsa demersurilor facute pentru accesarea acestor fonduri pentru Sanatate care pur si simplu asteapta la Bruxelles.

Citeste si: Comisar European critici dure pentru fosti si actuali ministri. Romania are de pierdut sume uriase

"Problema am discutat-o în Guvern de mai multe ori. Avem o echipă care se ocupă de problema spitalelor regionale. Deja o echipă lucrează la harta nevoilor pentru servicii medicale pentru cele 3 locaţii. Cred că asta se va termina până în luna iulie cel târziu. Sigur că mai avem nişte mici detalii, am început deja negocierile legate de locaţii, locaţiile sunt. Nu a existat un consens pe plan local din pacate. De ani şi ani de zile politicienii locali s-au ciondănit în unele locuri pentru a putea pune o locaţie sau alta, dar acum , în principiu, eu ştiu că cele trei locaţii sunt deja stabilite, mai trebuie foarte puţin, ne lipseşte această hartă a nevoilor medicale pe care o terminăm în până în iunie, după părerea mea. (...) Suntem în termen cu noile terme ne pe care le-am stabilit pentru că este o problemă care trenează de câţiva ani, dar noi o rezolvăm în mandatul ăsta, în scurtul mandat vom ştii foarte bine ce va trebui făcut în acest domeniu", a spus Vasile Dancu.