Pierdere grea pentru gimnastica românească: Larisa Iordache ratează calificările olimpice

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 09-03-2016 20:21

Lovitură grea pentru echipa de gimnastică a României care peste 39 de zile are concurs de calificare la Jocurile de la Rio. Larisa Iordache şi-a rupt un deget la antrenament, trebuie operată şi nu mai poate evolua în aprilie la Test Events. Fără ea, şansele echipei de a termina în primele 4 scad.

Accidentările au măcinat echipa României în ultimul ciclu olimpic. Eşecul de la Mondiale, cu necalificarea directă la Rio, a bulversat gimnastica românească dar ultima lovitură e foarte dură. Larisa Iordache a căzut la bârna în timpul antrenamentului şi şi-a fracturat un deget de la mâna. Cea mai valoroasă gimnastă în jurul căreia antrenorii clădeau echipa, trebuie operată şi a primit din partea medicilor o pauză de 6 săptâmini care o scoate din calcule pentru calificarea la Jocurile de la Rio.

Cu Ponor încă nerefacută complet după operaţie, situaţia echipei feminine dă fiori sportului românesc. Din 1976, România nu a lipsit cu echipa de pe nici un podium olimpic, fiind singura naţiune care a reuşit aceasta performanţă în istoria disciplinei. In plus gimnastele române sunt cele mai titrate, au câştigat 62 de medalii olimpice dintre care 24 de aur, anunţă TVR.