O nouă moarte suspectă: Cum a fost ucis un fost ministru, apropiat al lui Putin

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-03-2016 15:15
Actualizat: 11-03-2016 17:18

Fostul ministru rus al presei Mihail Lesin, găsit mort într-o cameră de hotel din Washington anul trecut, a murit din cauza rănilor provocate de lovituri aplicate în cap, au declarat joi autorităţile americane, informează Reuters.

Lesin, care a fost şi şef al gigantului media controlat de stat Gazprom-Media, avea de asemenea leziuni provocate de lovituri la gât, spate, pe braţe şi picioare, au declarat medicul legist şef din Washington şi Departamentul Metropolitan de Poliţie într-un scurt comunicat.

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

Incidentul este în curs de investigare, potrivit comunicatului.

Presa locală americană şi din Rusia au anunţat în noiembrie că Lesin a fost găsit mort într-o cameră de hotel în cartierul Dupont Circle din Washington, cu multe sedii de ambasade şi think tank-uri.

Citește și: VIRAL Scrisoarea unui englez despre sistemul de învățământ românesc

Televiziunea rusă RT a citat membri de familie la momentul respectiv afirmând că el a murit de un atac de cord, aminteşte Reuters.

ABC News a declarat că Lesin, care a fost ministru rus al presei între 1999 şi 2004 sub preşedintele Vladimir Putin, a fost acuzat de cenzurarea mass-media independente din Rusia. El a devenit şeful holdingului Gazprom-Media în 2013, dar a demisionat în anul următor.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Washington nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, scrie agerpres.ro

Citește și: Iată cum arată apartamentele în care locuiesc Victor Ponta și Daciana Sârbu / FOTO