Probleme în Alianța PSD-UNPR-ALDE. Se schimbă și viceversa?

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 16-03-2016 09:31

Au semnat de curând acorduri de colaborare pentru alegerile locale și parlamentare. Separat... și împreună. Exixtă și acord în trei, dar și două în doi. Cert e un singur lucru - ALDE nu suportă UNPR și asta poate dinamita totul.

Cele mai multe discuții sunt pentru București. Se părea la un moment dat că va fi o înțelegere în doi între PSD și ALDE. În această combinație ALDE a solicitat Sectoarele 1 și 4.

Totul s-a schimbat după retragerea din fruntea UNPR a lui Gabriel Oprea și partidul pe care l-a înființat a redevenit frecventabil. În noile condiții PSD ar fi vrut să refacă combinația în 3, dar se opun cei de la ALDE care își văd periclitate noile cuceriri.

În varianta în 3 la Capitală, Sectorul 1 ar reveni ALDE, Sectorul 2 UNPR și restul sectoarelor ar reveni PSD.

Numai că nici așa se pare că nu prea ar merge negocierile. Eele stagnează de luni seara când în două întâlniri separate, cu șefii ALDE și apoi cu cei de la UNPR fiecare parte a rămas pe poziții ASTFEL că este foarte probabil ca până la urmă social-democrații să decidă că cel mai bine e să se meargă pe liste proprii.

Nu mai vedem rostul. Tăriceanu joacă la două capete și se mai și ceartă cu Constantin. Cred că se va decide să mergem singuri”, a declarat pentru stiripesurse.ro unul din importanții lideri ai PSD.

Vezi și: Rusia AVERTIZEAZĂ România: Urmează un val URIAȘ

Vezi și: BOMBĂ de la Cotroceni: Klaus Iohannis i-a dat afară