Surse: Dragnea, Onțanu și Tăriceanu se îmbracă pentru ultima negociere

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 18-03-2016 08:10
Actualizat: 18-03-2016 08:14

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni vineri cu UNPR și cu ALDE pentru o negociere decisivă cu privire la candidații la sectoarele Capitalei si la primaria generala.

Dragnea va negocia cu Neculai Onțanu, primarul UNPR al sectorului 2, de la ora 10.00, după care va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte ALDE, de la ora 11.00, spun surse din partid. De la ora 12.00, PSD va intra într-o ședință lărgită a partidului la care vor participa toți liderii județeni. În ședința CExN al PSD se vor alege prin vot candidații partidului în Capitală.

Momentan certitudinile sunt candidatura Gabrielei Firea pentru primaria Capitalei si candidatura lui Robert Negoita pentru inca un mandat la sectorul 3, spun surse din partid.

PSD, UNPR și ALDE au mai multe variante de colaborare și pot să meargă inclusiv separat. Cele trei partide trebuie să împace o serie de provocări:

1. ALDE cere sectoarele 1 și 4.

2. UNPR cere sectorul 2 și consilieri locali  in toate sectoarele pe lista PSD

3. ALDE nu vrea să susțină UNPR și ar putea avea candidat separat la sectorul 2.

4. Influența foștilor primari Andrei Chiliman (sectorul 1), Cristian Popescu Piedone (sectorul 4), Marian Vanghelie (sectorul 5)

4. Rezultatele celui mai recent sondaj PSD de opinie

Variante pentru PSD, UNPR și ALDE:

1. Susțin candidați comuni la sectoare, au lista comună la consiliile locale, sustin un candidat unic la primaria Capitalei

2. Merg separat

3. PSD se aliaza doar cu ALDE

4. Se incheie intelegeri diferite pentru fiecare sector

5. Nu trebuie exclusă varianta ca cele trei partide să meargă separat la sectoare dar să susțină un candidat unic la Primăria Bucureștiului.