Cioloș atacă autoritățile italiene: `Nu pot sa accept astfel de erori`

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 21-03-2016 11:40

Prim-ministrul Dacian Cioloș s-a implicat luni în cazul brânzeturilor românești reclamate de autoritățile italiene. Prezent la Alba Iulia, premierul Ciolos a precizat, că în cazul produselor românești depistate cu E.Coli nu este vorba de toată producția de lapte, alerta vizând doar produsele de la Bradet și nu altele.

“Nu e vorba de toata productia. Am cerut inca de vineri clarificarea situatiei cu Comisia Europeana vizavi de alerta facuta de italieni. Si am inteles ca problema acolo a fost, ca a fost o alerta gresit data de autoritatile italiene, care o data ca au vorbit de laptele de oaie si nu de laptele vaca si mai mult. (...) Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generala si am cerut clarificarea lucrurilor acestora. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare: alerta a vizat gresit initial produsele din lapte de oaie si inteleg ca a fost corectata apoi cu lapte de vaca. Si nu la nivel national pentru toate produsele romanesti ci pentru produsele care intr-adevar au fost identificate. Asta e pozitia mea si daca se intampla sa fie lucrurile altfel eu am transmis prin reprezentanta noastra la Bruxelles ca daca aceste lucruri nu sunt clarificate eu voi lua o pozitie foarte clara. Pentru ca nu pot sa accept astfel de erori care au impact asupra economiei agro-alimentare romanesti”, a declarat Dacian Cioloș.

Pe 16 martie, Italia a alertat intreg spatiul comunitar asupra pericolului pe care l-ar reprezenta branza romaneasca de oaie , iar presa din peninsula a mentionat fabrica ''Bradet''. Ulterior, alerta a fost corectata– era vorba despre branza de vaca.

Citește și:

Scandalul E Coli. Autorităţile italiene recunosc că au emis o alertă greşită