Ministerul francez de Interne: Cel puțin 90 de kamikaze au intrat în Europa

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 23-03-2016 06:52

Cel puțin 90 de teoriști islamiști s-au infiltrat printre refugiații veniți în ultimul an în Europa din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, se arată într-un raport al Ministerului de Interene al Franței. Conform oficialilor de la Paris, aceștia sunt dispuși să fie kamikaze și așteaptă doar ordine pentru a ataca.

În raport este citată o apropiată a „creierului” atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ucis într-o operațiune a forțelor de ordine din Paris.

Raportul de 55 de pagini se concentrează pe pregătirea tehnică a teroriștilor și pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinși, scrie ziare.com.

În ceea ce privește bombele folosite, se pare că Statul Islamic a trimis experți din Siria în Europa pentru a le fabrica. Ei au folosit materiale ușor de obținut, dar foarte eficiente.
Raportul mai sugerează că lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroriștilor să se miște liber prin Europa, fără a trezi vreo suspiciune. În plus, faptul ca guvernele naționale nu au colaborat și nu au făcut schimb de informații au facilitat dispariția jihadiștilor de pe radare.