Oana Stănciulescu, atacată de Ambasada Israelului

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 25-03-2016 21:48

Ambasada Statului Israel la Bucureşti a transmis, vineri, o reacţie oficială cu privire la numirea Oanei Stănciulescu în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al TVR, precizând că jurnalista a pus la îndoială existenţa Holocaustului și s-a identificat cu lideri legionari din România.

„Ambasada Statului Israel la București a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcție-cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experiență, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite și simpatii vădite față de Mișcarea Legionară. Amintim că, prin afirmațiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și s-a identificat cu lideri ai Mișcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România”, se arată în reacția oficială a ambasadei statului Israel cu privire la numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR. Reprezentanţa diplomatică apreciază că decizia de numire a Oanei Stănciulescu poate avea impact negativ în ceea ce priveşte promovarea valorilor democraţiei.

„Dorim să atragem atenția că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce privește prezentarea obiectivă a faptelor istorice și promovarea valorilor democrației, cu precădere asupra noilor generații, vulnerabile în fața unor eventuale dezinformări”, se mai precizează în comunicat, conform Digi 24.