ANI: Director executiv al DSP Ilfov, în conflict de interese

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 31-03-2016 13:36

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Dănuţ Crăciun, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât a semnat, pe 4 aprilie 2012, autorizaţia de funcţionare pentru propriul cabinet de medicină dentară. 

''Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 - 'Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situaţii: c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice' şi dispoziţiile art. 79, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 - 'În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă '', precizează ANI, într-un comunicat transmis joi redacției STIRIPESURSE. 

Potrivit ANI, Crăciun a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

''Dănuţ Crăciun a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. (...) Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective'', conchide ANI.