Nu e farsă de 1 Aprilie: Vin distribuit cu drona, în premieră mondială

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 01-04-2016 12:22
Actualizat: 01-04-2016 12:54

Nu este o farsă de 1 Aprilie: În premieră mondială, Vinăria Purcari lansează, începând de astăzi, serviciul WineDroneTM – livrarea vinurilor prin intermediul dronelor aeriene. Este un proiect-experiment, care urmează a fi testat pentru început în Republica Moldova, România și Ucraina – urmând extinderea pe piețele principale de export în cazul feedback-ului pozitiv din partea clienților pilot, anunţă producătorul de vinuri într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Pentru început, serviciul se va limita la maxim 3 sticle de 0.375 L per livrare, pentru a respecta capacitatea de transport a dronelor Uber Lirpa I, contractate pentru acest scop. În perioada de testare, livrările vor fi făcute gratis.

"Piața de vin este una extrem de competitivă. Trebuie să inovezi necontenit pentru a crea plus-valoare și puncte de diferențiere care ar fi apreciate de consumatori. Pe langă inovațiile ce țin de vinul propriu-zis, nu putem ignora evoluțiile în paradigma consumului – trăim în epoca Uber-izării serviciilor, când consumatorii își doresc totul acum și aici, la maxim 3 click-uri distanță”, comentează Victor Bostan, CEO Vinăria Purcari.

Serviciul WineDroneTM este accesibil în varianta web și mobile-web, prin intermediul winedrone.purcari.md, urmând lansarea aplicațiilor native pentru iOS și Android. Comanda poate fi efectuată în mai puțin de 30 de secunde, iar livrarea se face timp de o oră. Pentru început, aria de acoperire a serviciului este de maxim 10 km în raza orașelor pilot. Achitarea se face în prealabil prin card bancar.