OFICIAL: DEZASTRU pentru PNL: UNPR s-a răzgândit. Tăriceanu a scăpat!/ UPDATE

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-04-2016 15:49
Actualizat: 04-04-2016 16:06

Liberalii încasează o lovitură grea din partea UNPR, în demersul de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului.

UPDATE: Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa, a declarat că PNL nu are numărul necesar de semnături și nu vor mai iniția demersul de revocare a lui Tăriceanu.

PNL miza pe anunțul făcut de liderii UNPR la Conferința Națională, unde spuneau că trebuie schimbat Tăriceanu de la Senat. Între timp, cei de la UNPR s-au sucit și nu mai susțin această variantă.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu, a declarat că UNPR nu va susține demersul PNL. ”Nu este o prioritate pentru UNPR schimbarea președintelui Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Vochițoiu.

Acesta a spus că variantele discutate la partid reprezintă doar ”dezbateri în interiorul unui partid”, dar majoritatea decide.

Sursele noastre susțin că răzgândeala UNPR vine tocmai din cauza PNL. Liberalii s-au angajat să aducă un anumit număr de voturi, dar n-au reușit în acest demers. Văzând asta, cei de la UNPR au zis că nu-și riscă relația și așa fragilă cu PSD pentru a intra într-o bătălie dinainte pierdută.

Cei de la PNL mizau pe eventuale voturi venite din partea PSD, din tabăra senatorului Șerban Nicolae. Acesta a dat însă înapoi și i-a lăsat pe cei din PNL cu buza umflată.

Mai mult, cei din UNPR și PNL nu s-au înțeles nici în problema succesorului lui Tăriceanu la șefia Senatului.

Acestea au fost negocierile care au dus la un nou eșec răsunător al conducerii PNL.