Avertizare pentru Europa: Statul Islamic ar fi creat o TOXINĂ MORTALĂ

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 05-04-2016 11:45
Actualizat: 05-04-2016 12:57

Gruparea jihadistă Stat Islamic ar fi creat o toxină mortală pe care s-ar putea să o folosească într-un atac cu arme chimice asupra Europei, avertizează Abdelhak Khiame, directorul Biroului Central al investigaţiilor judiciare din Maroc, notează The Sun.

Potrivit lui Khiame, agenția care se află sub condcerea sa a deconspirat la timp un posibil atac cu gaz muștar, dar și că organizația teroristă a creat o toxină care, dacă este atinsă, este letală.

"În ceea ce priveşte armele chimice, am văzut cât de uşor le este să le fabrice. Substanţele care au fost folosite în complotul descoperit de noi în februarie sunt disponibile în magazinele din Marea Britanie şi din toată Europa. Ei pot să folosească aceste substanţe foarte uşor pentru a crea astfel de arme", a explicat acesta.

Autoritățile au descoperit o celule marocană formată din zece persoane, iar forțele de ordine îi suspectează că ar fi creat gaz muştar. Într-unul dintre borcanele descoperite de agenţi se află o substanţă extrem de periculoasă care provoacă leziuni nervilor şi tesutului cerebral, putând fi folosită pentru a contamina alimentele, apa sau pentru a fi pulverizată în aer.

"Una dintre substanţele pe care le-am găsit este atât de periculoasă, încât dacă este pulverizată pe mânerul uşii de la o maşină şi o atingi, o să mori", a continuat oficialul marocan.