Puhoaie dezlănţuite: Un bătrân a fost la un pas să se înece / VIDEO

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 15-04-2016 08:32

A fost potop, aseară, la Iaşi. Cartiere întregi s-au inundat în urma unei ploi torenţiale care a durat aproximativ o oră. În unele zone, apa a depăşit o jumătate de metru. Un bătrân care a încercat să treacă strada chiar în timpul furtunii a fost la un pas de moarte după ce a fost trântit de viitură şi purtat câţiva metri. Şoferii care s-au aventurat în trafic au rămas blocaţi în maşini. Pentru că situaţia devenise gravă, s-a întrunit Comandamentul local pentru situaţii de urgenţă, transmite agerpres.ro.

O ploaie puternică, însoţită şi de grindină, a făcut dezastru aseară pe străzile din Iaşi. Canalizarea oraşului nu a făcut faţă, prin urmare, cartiere întregi au fost inundate. 

Un bărbat de 65 ani care a vrut să treacă strada exact în timpul furtunii a fost dărâmat de puhoaie, iar apa l-a târât câţiva metri. După câteva momente de uluială, un trecător a intervenit și l-a scos din apă. 

Au mai fost și alte scene incredibile! Un tramvai, de exemplu, a fost pur și simplu împins de puhoaie în Podu Roș.

Pompierii au intervenit să-i ajute pe oameni să scoată apa din subsolurile blocurilor. Mai mulţi conducători auto care s-au aventurat în apa adâncă de pe şosele au rămas blocaţi în maşini. Nici pentru pietoni nu a fost uşor. Ca să ajungă unde aveau treabă au fost nevoiţi să treacă prin adevărate râuri.

Comandamentul local pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit pentru a calcula pagubele şi pentru stabili ce ajutor le va fi oferit persoanelor care au avut de suferit din cauza inundaţiilor provocate de ploaia torenţială.