Fost jucator al lui Chelsea, acuzat de evaziune fiscală

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 15-04-2016 10:21

Didier Drogba (38 de ani), fostul jucator al lui Chelsea și al naționalei Coastei de Fildeș, este acuzat de frauda fiscala, organizata prin intermediul fundației pe care o deține, anunța cotidianul britanic DailyMail, potrivit Mediafax.

Drogba a organizat o strângere de fonduri, în urma careia intenționa sa construiasca un spital în țara sa natala, Coasta de Fildeș. Dintr-un total de 1.7 milioane de lire sterline, rezultat al donatiilor lui John Terry, Frank Lampard si Roger Federer, britanicii sustin ca mai putin de 1% din aceasta suma (14.115) ar fi ajuns în Africa, pentru cauza initiala.

Teoretic, acesti bani s-au dorit a fi folositi pentru construirea unui spital în Coasta de Fildes si pentru ajutorarea mai multor copii ivorieni saraci, însa publicatia din Marea Britanie garanteaza ca spitalul este gol, în ciuda faptului ca a fost construit. Acuzele nu se termina aici. Conform sursei, Drogba ar fi cheltuit aproximativ 440.000 de lire sterline în scopul organizarii unor petreceri extrem de costisitoare, petreceri ce ar fi avut ca rezultat strângerea ulterioara de fonduri.

În urma acestor acuze, va fi declansata o ancheta imediata, însa reactia lui Drogba nu s-a lasat asteptata. Ivorianul a raspuns acuzelor printr-un comunicat distribuit pe mai multe retele de socializare: "Nu am comis nicio frauda, nicio coruptie, nu exista bani lipsa, nu este nicio minciuna", a tinut sa precizeze veteranul ivorian.