Extrema-dreaptă de la Sinaia, atacată din Bruxelles

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 17-04-2016 11:51
Actualizat: 17-04-2016 16:01

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, solicită instituțiilor statului să reacționeze după întâlnirea de sambata, de la Sinaia, a partidelor de extrema-dreapta din Europa.

''Evenimentul organizat la Sinaia nu poate fi acceptat nici de către autorităţi, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonşalanţă a discursurilor extremiste şi antieuropene pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacţie clară de dezaprobare din partea autorităţilor responsabile. România nu este şi nu poate fi un teren de manifestare a discursului extremist, iar liderii şi promotorii acestui tip de discurs trebuie să ştie că nu sunt bine veniţi aici'', spune Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.

Reacţia europarlamentarului PSD vine în urma organizării sâmbătă, la Sinaia, de către Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor, care reuneşte mai multe formaţiuni extremiste din Europa, a Conferinţei ''Europa Noastră, Europa Naţiunilor''.