UDMR: Preşedintele Klaus Iohannis a procedat corect

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 19-04-2016 10:35

Preşedintele Klaus Iohannis a procedat corect promulgând legea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului  spune liderul UDMR, Kelemen Hunor. El crede că ar fi o greşeală dacă Guvernul ar amâna aplicarea legii.

Kelemen Hunor e de părere că preşedintele "a procedat foarte corect şi este o lege corectă. În 2010, când în criza economică majoră, Guvernul de atunci, din care făceam şi eu parte, am făcut o modificare şi atunci noi am susţinut că poate să fie doar temporară această modificare, de a schimba alocaţiile şi ajutorul pentru creşterea copiilor, atunci noi am optat pentru o alternativă, cine doreşte păstrează doi ani, cine nu după un an se întoarce, dar am spus că este doar o măsură temporară şi trebuie să ne întoarcem cât mai repede. Trebuie stimulată creşterea copiilor, trebuie un ajutor pentru familiile tinere. Eu cred că această variantă a legii aprobată şi promulgată este una corectă şi foarte bună, ţinând cont şi de problemele demografice cu care se confruntă România şi ţinând cont de situaţia familiilor tinere".

"Ar fi o greşeală şi nici nu cred că ar fi o soluţie care ar fi acceptată de Parlament. Dacă Guvernul dă o Ordonanţă de Urgenţă, Ordonanţa intră în dezbaterea Parlamentului şi dacă Parlamentul respinge şi dacă a votat pentru această lege, legea a fost promulgată, 100% va respinge o astfel de Ordonanţă, atunci iarăşi vom fi în situaţia de a căuta soluţii. Eu cred că prin rectificarea bugetului şi până atunci prin Hotărâri de Guvern se poate poate asigura până în iulie-august, când se face rectificarea, se pot găsi soluţiile financiare", a declarat acesta.

Întrebat, la RFI, dacă iniţiatorii legii nu ar fi trebuit să indice şi sursa de finanţare, Kelemen Hunor a precizat că ”este treaba Guvernului cum va repartiza şi cum va rectifica bugetul".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a promulgat legea privind indemnizaţia de creştere a copilului. Documentul a fost criticat de Guvern, pe motiv că nu există surse de finanţare, iar premierul Dacian Cioloş a sugerat că ar putea suspenda aplicarea legii, dacă nu vor fi identificate sursele de finanţare la rectificarea bugetară.