Președintele Asociației 21 Decembrie, DEZVĂLUIRE BOMBĂ despre Marian Munteanu

Autor: Alexandra Cruceru
Publicat: 20-04-2016 17:52

Noi informații despre activitatea lui Marian Munteanu apar, în contextul solicitării la CNSAS din partea copreședinților Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de a-și verifica candidatul în cursa pentru Primăria Capitalei, arată B1 TV. Potrivit explicațiilor oferite de Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, aceasta nu ar fi prima cerere în acest sens.

Mărieș a dezvăluit că o cerere similară din partea Asociației 21 Decembrie pentru a determina dacă Marian Munteanu a fost sau nu colaborator al Securității a fost depusă și în peridoada 2002-2003, doar că nu a fost soluționată nici până în ziua de astăzi.

Citește și: O polițistă s-a pozat goală în timpul misiunii, în mașină / FOTO HOT

"Noi suntem în campanie de redeschidere a dosarelor revoluției. Cu mine personal, a avut legături (Marian Munteanu - n.r.). L-am cunoscut pe 24 aprilie 1990, am ieșit în balconul Universității și la maxim jumătate de oră intrasem în Universitate cu intenția de a deschide balconul. Am avut colaborări cu toate asociațiile, nu doar cu el, a spus Teodor Mărieș", președintele Asociației 21 Decembrie.

"Din punct de vedere politic, m-am despărțit de Marian Munteanu pentru că am avut senzația că ceva nu este în regulă", a continuat acesta.

"Se ieșea seara să se vorbească în balcon, noi rămâneam peste noapte, el venea doar după masă, când se deschidea balconul. Munteanu nu a mai apărut pe acest traseu niciodată. Îmi reproșa să nu fac atac la persoană. Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan, nu accepta să fac atac la aceste persoane", a explicat Mărieș.

Citește și: STUDIU De ce blondele își încep viața sexuală mai devreme decât celelalte femei

"El a vrut să preia conducerea societății ( Asociația 21 Decembrie - n.r.) în 2002, când exista o conducere pro Marian Munteanu. După, am venit eu, am liniștit lucrurile, am avut un proces cu el, care a durat ceva, pentru că s-a implicat în viața asociației fără a fi membru", a adăugat Teodor Mărieș.

"Există o chitanță pe care el a semnat-o și care a apărut și în presa vremii, în anii 90. Sunt convins că acea chitanță există la dosar. Abia aștept să fie pus dosarul pe masă. Am făcut cerere (la CNSAS - n.r.) pentru toată lumea, inclusiv pentru Marian Munteanu între 2002 și 2003 și nu s-a răspuns până astăzi. Pe chitanță se vede că a fost plătit pentru informațiile pe care le avea, iar Virgil Măgureanu, Florian Coldea , profesorul Ion Coja pot certifica astăzi dacă a fost sau nu (colaborator al Securității - n.r.)", a conchis președintele Asociației 21 Decembrie.

Citește și: Berea din vremea lui Iisus Hristos e produsă din nou