Reuniune 'informală' Hollande-Merkel-Obama-Cameron-Renzi

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 20-04-2016 17:15

Preşedinţii american şi francez, Barack Obama şi François Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi premierii britanic şi italian, David Cameron şi Matteo Renzi, vor participa luni, la Hanovra (Germania), la o 'reuniune informală', a anunţat miercuri Palatul Elysée, relatează AFP.

Liderii vor evoca 'subiecte internaţionale importante', a precizat preşedinţia franceză, potrivit unui comunicat. O purtătoare de cuvânt a guvernului german, Christiane Wirtz, a precizat că această întrevedere este organizată la 'invitaţia cancelarului' pentru a discuta 'numeroase probleme de politică internaţională', fără a evoca însă o agendă precisă a întrevederilor. Situaţia din Siria, Libia şi problema migranţilor se vor afla în atenţia participanţilor. Acest format de întrevedere nu este 'o premieră', a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Hanovra găzduieşte un mare salon industrial, unde este aşteptat duminică şi preşedintele american, Barack Obama. Angela Merkel a declarat luna trecută că speră ca acest eveniment să contribuie la avansarea negocierilor, în curs din 2013, privind un acord de liber schimb între UE şi SUA, anunţă Agerpres.