Cum se apără Robert Negoiţă de acuzaţiile Curţii de Conturi

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 25-04-2016 16:51

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, îi transmite liderului liberal Cătălin Predoiu că mai mult de cinci ani din perioada analizată în Raportul Curții de Conturi "îi revin" fostului edil Liviu Negoiță.

"Într-un efort disperat de a-și face cunoscută candidata desemnată de PNL la sectorul 3, pentru alegerile din 5 iunie, candidată care, în buna tradiție a liberalilor, tocmai înlocuise prima propunere a aceluiași partid, domnul Predoiu a ținut să își dea cu părerea într-o chestiune pe care, dacă ar fi fost puțin mai prevăzător, ar fi fost mult mai bine să o evite. Aruncat de soartă el însuși, miercuri, într-o bătălie electorală, după retragerea zgomotoasă a celui de-al treilea candidat liberal la Primăria Capitalei, joi, liderul PNL București a prins brusc curaj și a bifat prima declarație prin care le arăta bucureștenilor de câtă implicare și cunoaștere a problemelor Bucureștiului poate da dovadă domnia sa. După, desigur, o analiză amănunțită a Raportului Curții de Conturi realizat pentru perioada 2007—2014, domnul Predoiu s-a arătat iritat în privința modului în care aș fi gestionat banii sectorului 3", a afirmat Negoiță, potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres.

El a amintit că, în perioada "aflată sub lupa Curții de Conturi", la conducerea Primăriei sectorului 3 s-a aflat și Liviu Negoiță. "În perioada aflată sub lupa Curții de Conturi, la conducerea Primăriei sectorului 3 s-au aflat doi primari. Primul, până în iunie 2012, a fost domnul Liviu Negoiță, membru marcant al PDL, actual PNL, coleg cu domnul Predoiu. După câștigarea alegerilor din 2012, mi-am început eu mandatul la sectorul 3. În urma unui calcul simplu, 5 ani și jumătate din perioada analizată în Raportul Curții de Conturi îi revin colegului de partid al domnului Predoiu, în timp ce eu trebuie să dau socoteală în fața cetățenilor sectorului 3 pentru 1 an și jumătate, dacă ne referim strict la acest Raport, adus în discuție de liderul PNL București", a adăugat Robert Negoiță. El a menționat că este "mândru" de realizările din mandatul său, printre care enumeră reabilitarea termică a 897 de blocuri, implementarea "taxei zero" la gunoi, reabilitarea și modernizarea școlilor din sector, plantarea a peste 17.000 de copaci, realizarea a peste 15.000 de noi locuri de parcare, modernizarea parcurilor.

"Starea de confuzie în care se afla liberalii a continuat însă și, dacă domnul Predoiu a găsit nimerit să încerce abaterea atenției publice de la cei 5 ani și jumătate analizați în Raportul Curții de Conturi, timp în care la Primăria sectorului 3 s-a aflat domnul Liviu Negoiță, fost PDL, actual PNL, cea mai recenta candidată la Primăria sectorului 3, doamna Cristina Pocora, mi-a adresat, 'hotărât' și 'determinat', o invitație cel puțin ciudată. Domnia sa îmi transmite să ies din ascunzătoare și să discutăm despre mandatul meu și despre planurile mele de viitor", a mai declarat Negoiță. În context, el îi transmite Cristinei Pocora că îl poate găsi "la Primărie sau pe străzile din sector, la treabă". Joia trecută, președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a criticat modul în care Robert Negoiță a cheltuit "banul sectorului". "Curtea de Conturi care e condusă de membri marcanți ai PSD, dacă nu mă înșel și domnul Sârbu e pe acolo. Deci bucureștenii să se uite cu atenție în raportul Curții de Conturi despre cum a gestionat domnul Negoiță banul sectorului. Or, noi nu ne permitem să pierdem nicio fărâmă de șansă acolo și vom câștiga cu Cristina Pocora", a declarat Predoiu.