Ion Cristoiu: Victor Ponta față-n față cu Prostia vieții sale

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-04-2016 09:20
Actualizat: 28-04-2016 09:21

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, este favorit să îl înlocuiască pe Valeriu Zgonea la conducerea Camerei Deputaților, potrivit informațiilor pe surse vehiculate în mass media. Valeriu Zgonea a fost exclus, miercuri, din PSD și, pe cale de consecință, pierde cele două funcții deținute cu sprijinul partidului: președinte executiv al PSD și președinte al Camerei Deputaților.

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că numirea lui Victor Ponta în fruntea Camerei Deputaților ar fi o catastrofă „atât pentru PSD, cât și pentru Victor Ponta”.

Pentru ca prostia PSD-istilor să fie completă, s-a mai lansat și ipoteza lui Victor Ponta ales în fruntea Camerei Deputaților.
O asemenea opțiune ar fi o catastrofă atît pentru PSD, cît și pentru Victor Ponta.
Pentru PSD, deoarece unui președinte condamnat cu suspendare i se va adăuga un președinte de Camera Deputaților urmărit penal.
Păstrarea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD a mai fost înghițită de opinia publică. Au contat printre altele dosarul politic, dar și faptul că Liviu Dragnea nu stîrnește patimi pro și contra. Victor Ponta n-are aceste avantaje. Dosarul lui e de corupție.
”, susține Ion Cristoiu pe blog.

Scopul urmărit de Valeriu Zgonea a fost destabilizarea PSD, este de părere jurnalistul, partid care creștea în sondaje tocmai prin imaginea de partid unit, fiind scutit de luptele interne care definesc PNL-ul.

Dacă Valeriu Zgonea ar fi cerut demisia lui Liviu Dragnea într-un moment cînd pînă și bruma de inteligență a divorțat de el cu partaj, reacția liderilor PSD l-ar fi făcut să dea înapoi.”, a spus jurnalistul.

Pe lângă faptul Zgonea nu a dat înapoi, Cristoiu consideră că acesta i-a provocat pe liderii PSD cu sprijinul cărora a ajuns președintele Camerei Deputaților.

Nervi de oțel să fi avut și, dacă ai fi PSD-ist, tot i-ai fi dat una peste bot unuia care a ajuns președintele Camerei Deputaților numai și numai pentru că l-a pus acolo partidul, altfel lui fiindu-i imposibil să ajungă și trăgător de apă la toaletele Camerei Deputaților. Din nenorocire, liderii PSD au avut nervi de gumă. Dîndu-l afară din PSD ei au făcut jocul celor care l-au pilotat pe Valeriu Zgonea să dea cu capul în pereții PSD pe post de boncăluitor”,a afirmat Ion Cristoiu.