Uite demisia, nu e demisia. Ministrul Culturii NU a demisionat

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-04-2016 12:07
Actualizat: 29-04-2016 13:04

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunţa în urmă cu două zile că îşi dă demisia. Criticat de Iohannis, dar susţinut de sute de artişti şi intelectuali, ministrul revine cu o declaraţie din care reiese faptul că nu a demisionat încă.

"Dacă reforma este periclitată și dacă demisia mea rezolvă continuarea reformei, eu sunt în continuare dispus să mi-o dau, să pun mandatul meu de ministru al culturii în mâinile prim-ministrului. Nu se pune problema unei neîncrederi între mine şi prim-ministru. Prim-ministrul și-a manifestat susţinerea cu privire la reforma pe care am început-o chiar în contextul discuţiilor din ultimele zile, a făcut-o public. Au fost unele rezerve cu privire la modul de a gestiona situaţia de la Operă, dar nu există niciun fel de neîncredee, de cotestare a reformei pe care am început-o şi asta îmi dă încredere că aceasta va fi continuată”, a declarat Vlad Alexandrescu vineri dimineață, potrivit Digi 24.

Vezi şi: Vlad Alexandrescu: Reacţia preşedintelui Iohannis a fost injustă

Pe de altă parte, ministrul culturii pare să fie împăcat cu ideea de a fi înlocuit și, mai mult, numele vehiculat ca fiind succesorul său în funcție - Corina Șuteu - corespunde standardelor sale.

„Eu cred că echipa pe care am adunat-o la Ministerul Culturii este o echipă foarte performantă care are multe componente, multe valenţe. Toţi sunt foarte buni. Pe Corina Şuteu am rugat-o să ni se alăture încă din februarie. Şi a lucrat foarte mult pe partea de cultură vie şi eu cred că ar putea să ducă mai departe reforma pe care am început-o”, a spus Vlad Alexandrescu.

Vezi şi: Se anunţă scandal: Variantă controversată pentru Ministerul Culturii