Americanii susţin ajutorul României pentru Basarabia: Ce a spus Antony Blinken

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 08-05-2016 17:40

Susţinerea României pentru o Republică Moldova puternică, independentă, europeană este esenţială, a apreciat duminică adjunctul secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, într-o întâlnire cu presa. El a adăugat că Statele Unite ale Americii apreciază "eforturile făcute spre reformă de către noul guvern al Moldovei".

De asemenea, a subliniat el, contribuţia României la parcursul european al acestei ţări este crucială. "Susţinerea României pentru o Republică Moldova puternică, independentă, europeană este esenţială. (...) Sprijinul României pentru Moldova a constat şi în asigurarea că Moldova va continua calea reformelor. Sperăm ca acest parcurs să aducă stabilitate dar şi un progres real", a mai apreciat oficialul american.

Adjunctul secretarului de stat american se află într-un turneu european, în contextul pregătirilor pentru Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, conform Agerpres.

Oficialul american s-a întâlnit în România cu premierul Dacian Cioloş şi cu membri ai Guvernului, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis.